Farmanews.com

Notas de Prensa  

Càncer. 17 de junio de 2014
En el marc dels actes organitzats per celebrar el dia nacional del supervivent de càncer

L’exposició COSTURES A FLOR DE PELL, un projecte fotogràfic de sensibilització sobre el càncer de mama, arriba a Barcelona

A Catalunya hi ha al voltant de 18.000 dones amb càncer de mama

Barcelona, 17 de Juny de 2014  - Arriba a Barcelona l’exposició itinerant COSTURES A FLOR DE PELL. VIURE AMB CÀNCER DE MAMA, en el marc de les activitats del Dia Nacional del Supervivent de Càncer. 

El propòsit de  Costures a Flor de Pell és contribuir a la conscienciació sobre el càncer, en especial sobre el càncer de mama. L’exposició és el resultat d’una iniciativa del fotògraf i cineasta Koen Suidgeest en la que han participat més de 200 dones que conviuen amb el càncer de mama. Algunes en el seu entorn més proper, altres en la seva pròpia pell, no han dubtat en mostrar les seves cicatrius en un acte de coratge i reivindicació del seu afany per viure.   

"Per mi, l’art per l’art no té sentit. A través del meu treball, necessito aportar alguna cosa més a la societat que simplement una fotografia bonica o una pel·lícula.  Per aquesta raó, el naixement de Costures a Flor de Pell és fruit  de dos interessos diferents.  Per una banda, hi ha el meu compromís cap a la conscienciació sobre el càncer, perquè l’he viscut des de massa aprop i, per altra, la fotografia documental, en aquest cas de nus. Es tracta d’una combinació d’art amb causa. És més, poso l’art al servei de la causa, és la meva manera de contribuir i millorar la societat que ens envolta – en passos molt petits però de forma constant” afirma Koen Suidgeest. 

Per la seva estrena a Barcelona, aquesta exposició ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament, que s’ha unit a la iniciativa, cedint un espai al  convent de Sant Agustí i col·laborant en la difusió de la mateixa, mitjançant els seus canals de comunicació corporativa. TMB també hi ha col·laborat amb la difusió de l’esdeveniment i ha cedit espais a les estacions  de metro i al canal mouTV a través del seu programa TMB recomana. “Des de l’Ajuntament donem tot el suport a totes aquelles iniciatives que ens permeten des-estigmatitzar  una malaltia com el càncer. Iniciatives com la de “Costures”,  que es presenta a Barcelona aquests dies,  ens traslladen al costat humà de la malaltia, posant el focus en les pacients que la superen i traslladant un missatge en positiu del que és sobreviure al càncer. Des de la fotografia, traslladem en imatges un missatge d’esperança i ho fem des un centre cívic com el del Convent de Sant Agustí; des de les banderoles dels carrers de la ciutat o des dels transports públics de Barcelona per ajudar, entre tots, a normalitzar i socialitzar el missatge positiu de sobreviure al càncer de mama.” per a Cristina Iniesta, delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona. 

En aquest projecte també col·labora des del seu inici el Grup Espanyol de Pacients amb Càncer (GEPAC) a qui li seran cedides les fotografies al finalitzar la seva itinerància. Per la Sandra Pereira, membre de GEPAC, “iniciatives com aquesta són necessàries per a normalitzar el càncer, en aquest cas, el càncer de mama. Aquesta normalització social contribueix a que els pacients s’apropin a demanar assessorament, informació i ajuda. Ho veiem cada dia a la nostra associació. Compartir experiències entre persones que han passat o estan passant pel mateix és importantíssim per a no sentir-se sol. És l’exemple que ens dóna aquesta iniciativa. Aquestes dones són un símbol de superació i coratge”. 

Per aquesta presentació a Barcelona, el Dr. Oriol Ramis, autor de l’estudi de Supervivents a Càncer a Catalunya realitzat per la Federació d’entitats Catalanes contra el Càncer (FECEC) aporta dades de supervivència a Catalunya i dades de càncer de mama a Catalunya. “A Catalunya l’any 2012 hi havia unes 107.778 persones que convivien amb un diagnòstic de càncer (60.606 homes i 47.172 dones). Es constata que l’augment anual de supervivents és al voltant de l’1,6% en les dones i de l’1,7% en els homes. Pel que fa al càncer de mama, l’any 2012 hi havia 18.240 dones amb aquest diagnòstic. La FECEC ha dissenyat un pla d’acció per donar cobertura, junt amb les entitats federades,  a les necessitats de les persones que superen la malaltia”. 

A aquesta iniciativa també s’hi ha unit la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) molt sensibilitzada amb activitats d’àmbit social vinculades al càncer. Per a la Dra. Pilar Lianes, portaveu de la SEOM y cap del servei d’oncologia mèdica de l’Hospital de Mataró, “la SEOM es preocupa per l’atenció als supervivents de càncer, que gràcies al diagnòstic precoç i als avenços  en els tractaments oncològics, cada vegada són  més els pacients que l’han superat. Aquests supervivents tenen unes necessitats específiques en l’assistència i en el seguiment que necessiten plans d’actuació coordinats amb altres especialitats. La SEOM ja va presentar a l’octubre de 2013 el seu Pla Integral d’Atenció a Supervivents de Càncer que seguim desenvolupant amb l’elaboració de guies de caràcter pràctic i multidisciplinari en diferents tipus de càncer”. 

L′exposició s′ha pogut produir gràcies a una campanya de microfinançament i l’ajut d’empreses com Sanofi. 

# # #

 

Sobre Koen Suidgeest

Koen Suidgeest (Amsterdam, 1967). Afincat a Espanya des de fa 15 anys, aquest cineasta i fotògraf es dedica en especial a cobrir temes socials i de drets humans, habitualment amb un fort component femení.  Un dels seus treballs, la premiada pel·lícula documental “L’arribada de Karla” s’ha convertit en un dels documentals  espanyols amb més èxit televisiu internacional.

 

Sobre GEPAC

El Grup Espanyol de Pacients amb Càncer (GEPAC) és una organització independent, sense ànim de lucre que neix al 2010 per representar els interessos dels pacients afectats per càncer i les seves famílies a nivell estatal i internacional i en l’actualitat representa a dinou associacions de tot Espanya. Un dels seus objectius és que tots els pacients amb càncer tinguin accés a un diagnòstic ràpid, als millors tractaments disponibles i a una atenció integral i multidisciplinar; promoure el desenvolupament en la investigació, fer que el càncer sigui una prioritat en l’agenda política sanitària i garantir el respecte als drets dels pacients amb càncer i a les seves famílies, promovent la Declaració de Barcelona dels drets dels pacients.

 

Sobre FECEC

La Federació Catalana d′Entitats contra el Càncer (FECEC) és una entitat de segon nivell que agrupa 12 organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies. 

Es va constituir el 13 de febrer de 2001, i va néixer amb la vocació d′integrar esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. És cens d’informació i dóna servei a les entitats federades, alhora que fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic i desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció i recerca psicosocial. 

Formen part d’aquesta entitat les següents organitzacions a Catalunya : AFANOC, Associació Catalana d’Ostomitzats de Catalunya, Associació Fénix Solsonés, Fundació Josep Carreras, Fundació Enriqueta Villavecchia, Fundació Rosas contra el càncer, Fundació Oncolliga Girona, Oncolliga Lleida, Oncolliga de Barcelona, Lliga contra el càncer de Tarragona , Vilassar de Dalt contra el càncer i Osona contra el càncer.

 

Sobre SEOM

La Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) és una entitat científica que integra a més de 1.900 metges especialistes en Oncologia i el seu objectiu és avançar en la lluita contra el càncer. La SEOM es preocupa per actualitzar de forma continuada el coneixement científic dels seus especialistes i fomenta l’intercanvi amb fins científics entre professionals nacionals i estrangers. És el referent d’opinió sobre la oncologia en tot Espanya i garanteix que des dels Serveis d’Oncologia Mèdica s’ofereixi una qualitat assistencial d’excel·lència, estimulant l’estudi i la investigació sobre el càncer.  La SEOM està compromesa en informar i formar en Oncologia, als diferents col·lectius: metge, administració sanitària, pacients, públic en general, industria farmacèutica i mitjans de comunicació. 

Per saber-ne una mica més, pot visitar la seva pàgina oficial www.seom.org o seguir-los a Twitter @_SEOM

 

Sobre Líniazero edicions

Líniazero edicions és una empresa de serveis editorials amb seu a Barcelona. Està especialitzada en la realització de llibres de qualitat en diversos idiomes i col·labora regularment en projectes sense ànim de lucre. Costures a flor de pell és una producció de líniazero edicions, que s′encarrega també de la itinerància per tot l′Estat espanyol. Trobareu més informació sobre l′exposició a www.costuras.org.  

Per saber-ne una mica més, pot visitar la seva pàgina oficial www.liniazero.com

 

Sobre Sanofi 

Sanofi, una de les companyies capdavanteres en la indústria farmacèutica a nivell mundial, descobreix, desenvolupa i distribueix solucions terapèutiques centrades en les necessitats dels pacients. Sanofi compta amb importants punts forts en l’àmbit de la salut, amb set plataformes de creixement: solucions per a la diabetis, vacunes humanes, fàrmacs innovadors, salut del consumidor, mercats emergents, salut animal i el nou Genzyme. Sanofi cotitza a la borsa de París (EURONEXT: SAN) i a la de Nova York (NYSE: SNY).

Subir  

Subir notas de prensa y convocatorias

Próximas convocatorias   

No hay próximas convocatorias
Ver todas

Especialidades  

Busca notas de prensa por especialidad médica o enfermedad.Ver todas

Archivo  

Busca notas de prensa por su fecha de edición.

  Selecciona el año


Copyright © 2018, Farmavet, S.L. Todos los derechos reservados.