Farmanews.com

Notas de Prensa  

e-Salud. 30 de noviembre de 2011

Jornada “eSalut en el marc dels projectes de la Unió Europea”

Es presentaran les iniciatives que s’estan portant a terme a Catalunya mitjançant ajuts europeus
Els projectes actius posen en evidència la importància de la col•laboració entre empresa, centres sanitaris i administració.

Barcelona, a 30 de novembre de 2011.- El proper 2 de desembre es portarà  a terme la Jornada "eSalut en el marc del projectes de la UE" que ha estat organitzada per la Fundació TicSalut amb la col·laboració de Badalona Serveis Assistencials i el grup Connect-EU, amb l’objectiu de reunir diferents experiències europees en salut que tenen en comú l’orientació a pacients crònics o dependents mitjançant la utilització de noves tecnologies.

Catalunya ha rebut una important inversió europea en els darrers anys per al desenvolupament de projectes d’innovació en salut. Això ha estat possible gràcies a l’esforç i implicació dels professionals catalans en el desenvolupament de projectes que, mitjançant la incorporació de les noves tecnologies, actuïn en benefici de la salut dels ciutadans i col·laborin en la sostenibilitat del sistema sanitari.

Projectes europeus amb participació catalana com Telemedicine Renewing Health que possibilita la monitorització remota i el tractament de pacients crònics que pateixen de diabetis, MPOC o malalties cardiovasculars,  Home Sweet Home que prova un servei innovador d’assistència a la llar que augmenta la capacitat de viure independentment de les persones grans i ALADDIN que desenvolupa un entorn tecnològic per a l’atenció domiciliaria de persones amb demència, seran presentats en el marc de la jornada com a exemple de projectes orientats al malalt crònic i al seguiment de persones de salut fràgil.

Així mateix, iniciatives com el Regional Telemedicine Forum que identifiquen les principals barreres que dificulten un major ús de la telemedicina o experiències com el Rehabilitation Game System, un sistema d´entrenament interactiu per a persones afectades de diferents graus de dèficits neurològics, també seran presentats en el marc d’aquest fòrum, amb l’objectiu d’intercanviar bones pràctiques i proporcionar evidències d’èxit.

La jornada també pretén posar de relleu la importància que té la col·laboració pública-privada per a impulsar els projectes d’innovació en salut, això com la transferència de coneixement entre universitats, empresa i administració. Les iniciatives que es presentaran durant la  jornada evidencien també la voluntat existent de crear plataformes, serveis i models de negoci basats en l’experiència adquirida gràcies als projectes pilots realitzats i a la maduresa de les solucions tecnològiques que s’han desenvolupat per a portar-los a terme.

La cloenda i la conferència final de la jornada aniran a càrrec del Dr. Joan Guanyabens Coordinador General de les TIC Departament de Salut i Conseller Delegat de l’Agència d´Informació, Avaluació i Qualitat en Salut que presentarà les estratègies del Departament de Salut en l’àmbit de les TIC.

 

Veure el programa de la jornada a :

http://www.gencat.cat/salut/ticsalut/html/ca/dir1676/programa_jornada2desembre%20_projectes_europeus.pdf

Subir  

Subir notas de prensa y convocatorias

Próximas convocatorias   

No hay próximas convocatorias
Ver todas

Especialidades  

Busca notas de prensa por especialidad médica o enfermedad.Ver todas

Archivo  

Busca notas de prensa por su fecha de edición.

  Selecciona el año


Copyright © 2019, Farmavet, S.L. Todos los derechos reservados.