Destacadas

  • 25 de junio de 2017
  • 125

L’empresa catalana Devicare introdueix la seva tecnologia sanitària a Colòmbia amb l’objectiu de tractar 3.000 pacients el 2018

  •  L’empresa ha creat un dispositiu mèdic anomenat Lit-Control per a l’autocontrol domiciliari de malalties urològiques freqüents, com infeccions urinàries o la litiasi.

  • Per aquest projecte Devicare ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Bogotà.

  •  Amb seu al Parc de Recerca de la UAB a Cerdanyola del Vallès, Devicare té 20 treballadors i ja s’ha internacionalitzat a Mèxic i França. 

Barcelona, 25 de juny de 2017.- L’empresa catalana Devicare, especialitzada en el disseny i producció de tecnologia sanitària sota el concepte Remote Patient Monitoring (RPM), ha iniciat el procés d’expansió a Colòmbia amb l’objectiu de tractar 3.000 pacients d’aquest país el 2018. Devicare, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Bogotà, ha tancat un acord amb el distribuïdor local Inmave per introduir al país el dispositiu Lit-Control, que permet al propi pacient controlar des de casa l’evolució de diverses malalties urològiques.

Es tracta d’una tecnologia dissenyada i fabricada a Catalunya que mesura en temps real el pH urinari (el grau d’acidesa) dipositant una mostra d’aquest líquid sobre la superfície de l’aparell. Un cop determinat el grau d’acidesa, el dispositiu indica al pacient si ha de prendre un determinat tipus de complement alimentari per regular el pH de forma correcta. Aquesta solució està indicada en casos de patologies com la infecció urinària, la litiasi renal o urinària, la bufeta hiperactiva o la síndrome de la bufeta dolorosa. A Colòmbia, on ara comença la fase regulatòria, es podrà adquirir aquest dispositiu a les farmàcies i mitjançant la prescripció de la comunitat mèdica.

Foto_Devicare_Inmave
Pel responsable de Desenvolupament de Negoci internacional de Devicare, Miquel González-Mut, “Colòmbia representa una gran oportunitat per aquest producte de Devicare, perquè compta amb professionals de gran renom però que disposen de tecnologia mèdica poc innovadora”. A més, a Colòmbia hi ha actualment 4,5 milions de persones en programes de pacients crònics, que se suma al fet que moltes patologies estan infradiagnosticades, segons l'Associació Colombiana d'Empreses de Medicina Integral (ACEMI).

Aquest procés d’expansió a Colòmbia arriba després de l’entrada de Devicare al mercat francès i mexicà. Actualment compta amb 20 treballadors i la seu al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb una previsió de vendes d’1,1 milions d’euros aquest 2017. L’empresa va formar part del Pla Empenta impulsat per ACCIÓ, ESADECREAPOLIS i ESADE, un programa d’acceleració d’start-ups de base tecnològica.

Amb un creixement econòmic del 2% el 2016, actualment hi ha 2.558 empreses catalanes que exporten a Colòmbia. L’any passat, les vendes de Catalunya en aquest país van assolir els 263 milions d’euros.
Devicare_dispositivo_LitcontrolACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 39 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 110 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

Destacadas

  • La Cátedra VIU-NED de Neurociencia Global y Cambio Social abre una nueva convocatoria para el Premio a la Mejor Tesis Doctoral en Neurociencia

    Iciar Rubio

    La Cátedra VIU-NED de Neurociencia Global y Cambio Social abre una nueva convocatoria para el Premio a la Mejor Tesis Doctoral en Neurociencia

    Leer más
  • Nutricia impulsa la formación a médicos de familia sobre el deterioro cognitivo leve

    Ariana del Río García

    Nutricia impulsa la formación a médicos de familia sobre el deterioro cognitivo leve

    Leer más
  • Se presenta el primer análisis provisional del estudio PROSPER con mogamulizumab en pacientes con LCCT

    Ariana del Río García

    Se presenta el primer análisis provisional del estudio PROSPER con mogamulizumab en pacientes con LCCT

    Leer más

Newsletter

Suscríbete para conocer las novedades del mundo farmacéutico y sanitario.

¿Qué es?

FarmaNews pone a disposición de los medios y departamentos de comunicación, un canal para publicar notas de prensa y convocatorias del mundo sanitario y farmacéutico.

Contacto

C/ Pau Clarís, 21, local 2
08780, Pallejà, Barcelona