Notas de prensa

  • 10 de diciembre de 2010
  • 131

Jornada informativa sobre el càncer de pròstata

A la Jornada participaran professionals de prestigi com el Dr.Jaume Reventós, el Dr. Humberto Villavicencio, o el Dr. Ferran Guedea.

§ A España moren uns 5.900 homes l’any per aquesta causa. És la tercera causa de mort per càncer en el sexe masculí, rere del càncer de pulmó i el colorrectal.

  • Durant la Jornada es parlarà, entre d’altres, de la importància de la detecció precoç, les alternatives a la biòpsia, els tractaments i avenços en cirurgia, l’eficàcia de la radioteràpia o els efectes dels tractaments en la sexualitat o l’autoestima.
 

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) – Junta de Barcelona presentarà el proper 15 de desembre a les 16.00h la Jornada d’Actualització sobre el càncer de pròstata, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital Duran i Reynals, Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, 199-203.

La Jornada té com a objectiu resoldre els dubtes més comuns de pacients de càncer de pròstata, com ara les alternatives a les biòpsies, informació sobre detecció precoç, els diferents tractaments, entre d’altres. Aquesta jornada informativa està dirigida a persones interessades o afectades directa o indirectament pel càncer de pròstata.

L’acte comptarà amb la presència de metges experts: Dr. Jaume Reventós, cap de la Unitat d’Investigació Biomèdica i Oncològica Transnacional i Pediàtrica del VHIR (Institut de Recerca de l’Hospital Vall d’Hebrón); el Dr. Humberto Villavicencio, cap del Servei d’Urologia de la Fundació Puigvert; el Dr. Ferran Guedea, cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’ICO l’Hospitalet i, la Sra. Tània Estapé, directora del Màster de Psicologia de la Universitat de Barcelona. L’acte estarà moderat per la Sra. Teresa López-Fando, coordinadora de l’Àrea de Programes i Serveis de l’aecc – Associació Espanyola Contra el Càncer de Barcelona.

L’assistència és gratuïta i l’aforament limitat, per lo que es demana confirmació d’assistència al telèfon 932 002 099 (Sara Molina).

Programa de la jornada:

16.00h             És el PSA un indicador fiable en la detecció precoç? Existeixen                               alternatives a la biòpsia de pròstata? Quines són les                                                            actualitzacions en detecció precoç?

                        Dr. Jaume Reventós, cap de la Unitat d’Investigació Biomèdica i                                     Oncològica Traslacional i Pediàtrica del VHIR

 

 

16.45h             Taula rodona: Tractaments del càncer de pròstata.

                        Quins avenços ha patit la cirurgia en càncer de pròstata? Quina                              funció té el sistema Da Vinci en aquest procés?. Dr. Humberto                               Villavicencio, cap del Servei d’Urologia de la Fundació Puigvert.

                        Eficàcia de la radioteràpia en càncer de pròstata. Dr. Ferran Guedea,                        cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica. ICO l’Hospitalet.

                        Moderadora: Sra. Teresa López-Fando, coordinadora de l’Àrea de                                 Programes i Serveis de l’aecc de Barcelona.

17.30h             Efectes dels tractaments en la sexualitat i l’autoestima del pacient                           amb càncer de pròstata.

                        Sra. Tània Estapé, directora del Màster de Psicooncologia de la                                       Universitat de Barcelona.

 

 


  Activitat:      Jornada d’Actualització sobre el Càncer de Pròstata   Convoca:     Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) Junta de Barcelona   Dia:               15 de setembre de 2010   Hora:            16.00h

  Lloc:             Sala d’actes de l’Hospital Duran i Reynals

                        Gran Via de l’Hosptialet, 199 – 203

  Per confirmar la seva assistència, sol·licitar més informació o gestió d’entrevistes,  demanar per Francesc Hernández / Neus Solé: SOLE & HERNANDEZ Consultors de Comunicació - Tel. 938729429 – o al 938775229. E-mail: solehernandez@solehernandez.com

Destacadas

  • El enfoque multidisciplinar, clave en el abordaje de la deficiencia de vitamina D

    Olalla Loureiro

    El enfoque multidisciplinar, clave en el abordaje de la deficiencia de vitamina D

    Leer más
  • La musicoterapia ha demostrado ser beneficiosa en la estimulación cognitiva y en el trastorno depresivo de los mayores

    Monica Bernardo

    La musicoterapia ha demostrado ser beneficiosa en la estimulación cognitiva y en el trastorno depresivo de los mayores

    Leer más
  • CEN sigue innovando en neurorrehabilitación con CEN+, su nuevo servicio especializado que incorpora técnicas de neuromodulación

    Irene Lozano

    CEN sigue innovando en neurorrehabilitación con CEN+, su nuevo servicio especializado que incorpora técnicas de neuromodulación

    Leer más

Newsletter

Suscríbete para conocer las novedades del mundo farmacéutico y sanitario.

¿Qué es?

FarmaNews pone a disposición de los medios y departamentos de comunicación, un canal para publicar notas de prensa y convocatorias del mundo sanitario y farmacéutico.

Contacto

C/ Pau Clarís, 21, local 2
08780, Pallejà, Barcelona