Notas de prensa

 • 27 de diciembre de 2010
 • 203

L’aecc Junta de Barcelona beca amb noranta mil euros cinc projectes de recerca oncològica

 L’aecc, mitjançant la seva Fundació Científica, convoca cada any, cinc beques d’investigació oncològica, dotades amb 18.000 euros cadascuna L’aecc considera que la investigació és el camí més eficaç per millorar la diagnosis i el tractament del càncer

Barcelona, 27 de desembre de 2010-.  L’Associació Espanyola Contra el Càncer – aecc Junta de Barcelona, convoca anualment un concurs públic per poder finançar 5 beques de caràcter bianual, dotades amb 18.000 euros cadascuna. La finalitat de les beques és fomentar que els joves investigadors s’interessin per l’oncologia com a especialitat i puguin desenvolupar les seves tasques en la recerca de la curació del càncer. Els investigadors que opten a la beca treballen en una institució o centre amb capacitat per a la recerca científica a Barcelona. L’aecc considera que la investigació és el camí més eficaç per millorar la diagnosi i el tractament del càncer.

 

El concurs pretén promoure projectes científics de qualitat que es tradueixin en un impacte cert en matèria de prevenció i tractament de la malaltia oncològica en tots els seus aspectes.

 

La concessió dels projectes s’ha assignat per una comissió d’experts en oncologia nomenada a aquest efecte per la Presidència de la Junta de Barcelona de l’aecc. La comissió, a part de realitzar l’avaluació i concessió dels projectes, s’encarrega d’efectuar un seguiment entre l’aecc i l’investigador premiat durant els dos anys de compromís.

 

Cal destacar que, a més d’aquests ajuts, l’aecc de Barcelona entrega un 8% del seu pressupost als ajuts que convoca la Fundació Científica de l’aecc.

 

Enguany, els projectes premiats han estat els següents:

 

Projecte 1:

 

Títol del projecte: “Identitat del supervivent, creixement posttraumàtic, càncer hereditari i psicoteràpia positiva

 

Investigador principal: Ignacio Blanco Guillermo

 

Organisme: Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL)

 

 

 

Projecte 2:

 

Títol del projecte: “Factores que influyen en la modulación de la carga alélica de JAK2V61F en neoplasias mieloproliferativas

 

Director del Grup d’Investigació: Dr. Carlos Besses Raebel

 

Equip Investigador: Dra. Beatriz Bellosillo, Dr. Alberto Álvarez-Larran, Dra. Aina Pons, Lda. Luz Martínez-Avilés, Silvia Pairet

 

Centre d’Investigació: Hospital del Mar-IMIM. Parc de Salut Mar

 

 

Projecte 3:

 

Títol del projecte: “Validación del bucle ZEB1-ZEB2/microRNA como factor pronóstico y diana terapéutica en la capacidad invasiva/metastásica y la respuesta al tratamiento de carcinomas colorectales

 

Director de Grup d’Investigació: Antonio Postigo. Professor d’Investigació, ICREA.

 

Centre d’Investigació: Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)

 

 

Projecte 4:

 

Títol del projecte: “Caracterització molecular de l’efecte antagònic de la combinació de CETUXIMAB i DASATINIB en un model de radioteràpia experimental en carcinoma escamós

 

Investigador principal: Josep Balart Serra, MD, PhD

 

Centre d’Investigació: Laboratori de Recerca Translacional / IDIBELL i Institut Català d’Oncologia

 

 

Projecte 5:

 

Títol del projecte: “Defining Breast Cancer Subtypes According to Genomic Instability and DNA Methylation Patterns” (“Definició de subtipus de càncer de mama segons la inestabilitat genòmica i els patrons de metilació de l’ADN ”)

 

Investigador principal: Ólafur Andr Stefánsson

 

Centre d’Investigació: Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL)

 

 

  

Sobre l’Associació Espanyola contra el Càncer –ajec- Junta de Barcelona

 

L’Associació Espanyola contra el Càncer (aecc) és una entitat social privada, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública, té representació en més de 2000 localitats i suma més de 14.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats.

 

El trasllat a l’hospital Duran i Reynals ha estat un pas gegant per l’aecc des del punt de vista d’ubicació. Millora que repercutirà de forma altament positiva per a la societat i en especial per als malalts de càncer. 

 

El treball de l’aecc es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga al de l’Associació. Tot plegat sota els principis d’independència, imparcialitat, transparència i objectivitat.

 

L’aecc – Junta Provincial de Barcelona

 

La Junta de Barcelona gestiona els seus propis programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. Des de la Junta de Barcelona en depenen actualment 124 Juntes Locals distribuïdes a: Barcelona Ciutat, Barcelonès Nord i Maresme, Àrea Ponent i Àrea Centre.

 

Entre els serveis i programes més significatius de l’aecc destaquen: 1. Atenció Psicosocial al malalt de càncer i la seva família, 2. Programes de Prevenció i campanyes per promoure la salut,  3.Foment de la recerca oncològica,  4. Mobilització Social i de Recursos mitjançant actes de difusió del missatge de l’Associació i capta recursos per garantir la continuïtat dels serveis i programes i 5. Programes de Voluntariat.

Destacadas

 • Roche revela su última innovación para la monitorización continua de glucosa (MCG) con capacidades predictivas en el 35º Congreso de la Sociedad Española de Diabetes (SED)

  Verónica SF

  Roche revela su última innovación para la monitorización continua de glucosa (MCG) con capacidades predictivas en el 35º Congreso de la Sociedad Española de Diabetes (SED)

  Leer más
 • Investigadores de Pangaea Lab innovan en biopsia líquida al usar líquidos pleurales para el estudio molecular y a la vez generar cultivos celulares para analizar la respuesta del cáncer gástrico y de páncreas a fármacos

  Patricia Morén

  Investigadores de Pangaea Lab innovan en biopsia líquida al usar líquidos pleurales para el estudio molecular y a la vez generar cultivos celulares para analizar la respuesta del cáncer gástrico y de páncreas a fármacos

  Leer más
 • La vitamina D podría reducir el estrés oxidativo y proteger la salud ocular

  Ariana del Río García

  La vitamina D podría reducir el estrés oxidativo y proteger la salud ocular

  Leer más

Newsletter

Suscríbete para conocer las novedades del mundo farmacéutico y sanitario.

¿Qué es?

FarmaNews pone a disposición de los medios y departamentos de comunicación, un canal para publicar notas de prensa y convocatorias del mundo sanitario y farmacéutico.

Contacto

C/ Pau Clarís, 21, local 2
08780, Pallejà, Barcelona