Notas de prensa

 • 27 de diciembre de 2010
 • 228

L’aecc Junta de Barcelona beca amb noranta mil euros cinc projectes de recerca oncològica

 L’aecc, mitjançant la seva Fundació Científica, convoca cada any, cinc beques d’investigació oncològica, dotades amb 18.000 euros cadascuna L’aecc considera que la investigació és el camí més eficaç per millorar la diagnosis i el tractament del càncer

Barcelona, 27 de desembre de 2010-.  L’Associació Espanyola Contra el Càncer – aecc Junta de Barcelona, convoca anualment un concurs públic per poder finançar 5 beques de caràcter bianual, dotades amb 18.000 euros cadascuna. La finalitat de les beques és fomentar que els joves investigadors s’interessin per l’oncologia com a especialitat i puguin desenvolupar les seves tasques en la recerca de la curació del càncer. Els investigadors que opten a la beca treballen en una institució o centre amb capacitat per a la recerca científica a Barcelona. L’aecc considera que la investigació és el camí més eficaç per millorar la diagnosi i el tractament del càncer.

 

El concurs pretén promoure projectes científics de qualitat que es tradueixin en un impacte cert en matèria de prevenció i tractament de la malaltia oncològica en tots els seus aspectes.

 

La concessió dels projectes s’ha assignat per una comissió d’experts en oncologia nomenada a aquest efecte per la Presidència de la Junta de Barcelona de l’aecc. La comissió, a part de realitzar l’avaluació i concessió dels projectes, s’encarrega d’efectuar un seguiment entre l’aecc i l’investigador premiat durant els dos anys de compromís.

 

Cal destacar que, a més d’aquests ajuts, l’aecc de Barcelona entrega un 8% del seu pressupost als ajuts que convoca la Fundació Científica de l’aecc.

 

Enguany, els projectes premiats han estat els següents:

 

Projecte 1:

 

Títol del projecte: “Identitat del supervivent, creixement posttraumàtic, càncer hereditari i psicoteràpia positiva

 

Investigador principal: Ignacio Blanco Guillermo

 

Organisme: Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL)

 

 

 

Projecte 2:

 

Títol del projecte: “Factores que influyen en la modulación de la carga alélica de JAK2V61F en neoplasias mieloproliferativas

 

Director del Grup d’Investigació: Dr. Carlos Besses Raebel

 

Equip Investigador: Dra. Beatriz Bellosillo, Dr. Alberto Álvarez-Larran, Dra. Aina Pons, Lda. Luz Martínez-Avilés, Silvia Pairet

 

Centre d’Investigació: Hospital del Mar-IMIM. Parc de Salut Mar

 

 

Projecte 3:

 

Títol del projecte: “Validación del bucle ZEB1-ZEB2/microRNA como factor pronóstico y diana terapéutica en la capacidad invasiva/metastásica y la respuesta al tratamiento de carcinomas colorectales

 

Director de Grup d’Investigació: Antonio Postigo. Professor d’Investigació, ICREA.

 

Centre d’Investigació: Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)

 

 

Projecte 4:

 

Títol del projecte: “Caracterització molecular de l’efecte antagònic de la combinació de CETUXIMAB i DASATINIB en un model de radioteràpia experimental en carcinoma escamós

 

Investigador principal: Josep Balart Serra, MD, PhD

 

Centre d’Investigació: Laboratori de Recerca Translacional / IDIBELL i Institut Català d’Oncologia

 

 

Projecte 5:

 

Títol del projecte: “Defining Breast Cancer Subtypes According to Genomic Instability and DNA Methylation Patterns” (“Definició de subtipus de càncer de mama segons la inestabilitat genòmica i els patrons de metilació de l’ADN ”)

 

Investigador principal: Ólafur Andr Stefánsson

 

Centre d’Investigació: Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL)

 

 

  

Sobre l’Associació Espanyola contra el Càncer –ajec- Junta de Barcelona

 

L’Associació Espanyola contra el Càncer (aecc) és una entitat social privada, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública, té representació en més de 2000 localitats i suma més de 14.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats.

 

El trasllat a l’hospital Duran i Reynals ha estat un pas gegant per l’aecc des del punt de vista d’ubicació. Millora que repercutirà de forma altament positiva per a la societat i en especial per als malalts de càncer. 

 

El treball de l’aecc es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga al de l’Associació. Tot plegat sota els principis d’independència, imparcialitat, transparència i objectivitat.

 

L’aecc – Junta Provincial de Barcelona

 

La Junta de Barcelona gestiona els seus propis programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. Des de la Junta de Barcelona en depenen actualment 124 Juntes Locals distribuïdes a: Barcelona Ciutat, Barcelonès Nord i Maresme, Àrea Ponent i Àrea Centre.

 

Entre els serveis i programes més significatius de l’aecc destaquen: 1. Atenció Psicosocial al malalt de càncer i la seva família, 2. Programes de Prevenció i campanyes per promoure la salut,  3.Foment de la recerca oncològica,  4. Mobilització Social i de Recursos mitjançant actes de difusió del missatge de l’Associació i capta recursos per garantir la continuïtat dels serveis i programes i 5. Programes de Voluntariat.

Destacadas

 • CEN presentará sus investigaciones en los congresos internacionales de neurorrehabilitación en Canadá y Suiza

  Irene Lozano

  CEN presentará sus investigaciones en los congresos internacionales de neurorrehabilitación en Canadá y Suiza

  Leer más
 • Alfasigma y ASENBAR se unen para mejorar la calidad de vida de pacientes con esófago de Barrett

  Vanesa Vicente

  Alfasigma y ASENBAR se unen para mejorar la calidad de vida de pacientes con esófago de Barrett

  Leer más
 • Entre el 11% y el 27% de los adolescentes en España presentan conductas de riesgo para desarrollar un TCA

  Ariana del Río García

  Entre el 11% y el 27% de los adolescentes en España presentan conductas de riesgo para desarrollar un TCA

  Leer más

Newsletter

Suscríbete para conocer las novedades del mundo farmacéutico y sanitario.

¿Qué es?

FarmaNews pone a disposición de los medios y departamentos de comunicación, un canal para publicar notas de prensa y convocatorias del mundo sanitario y farmacéutico.

Contacto

C/ Pau Clarís, 21, local 2
08780, Pallejà, Barcelona