Notas de prensa

  • 2 de febrero de 2012
  • 101

L’aecc presenta la Campanya del Dia Mundial contra el càncer 2012

- L’aecc – Junta de Barcelona organitza tot un seguit d’activitats que tenen com a finalitat informar i conscienciar a la població en general sobre la malaltia i com sumar-se en la seva lluita.

Barcelona, 2 de febrer de 2012. L’Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) – Junta de Barcelona organitza la Campanya "Dia Mundial contra el càncer 2012" amb motiu de l’efemèride del mateix nom, que tindrà lloc el proper dissabte 4 de febrer de 2012.

La finalitat de la Campanya del Dia Mundial Contra el Càncer és conscienciar a la població sobre el càncer i la importància de col·laborar en la lluita contra aquesta malaltia que afectarà a un de cada tres homes i a una de cada quatre dones al llarg de la vida. Es pretén incidir en la importància de la prevenció i l’atenció multidisciplinar al malalt.

Enguany la campanya organitzada per l’aecc – Junta de Barcelona compta amb diverses activitats que tindran per finalitat conscienciar a la població sobre el càncer i la importància de col·laborar en la lluita contra aquesta malaltia.

Entre les principals activitats destaquem l’organització del Fòrum –presencial i online- contra el càncer "Por un abordaje Integral. Prevención y tratamiento multidisciplinar".

El 23 de febrer tindrà lloc la "II Jornada d’Actualització en Oncologia per Atenció Primària", una jornada professional que té com a finalitat posar de relleu la importància dels equips d’atenció primària per a un abordatge multidisciplinar al malalt oncològic. La Jornada versarà sobre les temàtiques següents: signes i símptomes d’utilitat per atenció primària, el paper de l’atenció primària en el Pla Director d’Oncologia, i el llarg supervivent en la consulta d’atenció primària. Aquesta jornada s’organitzarà al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (Dr. Aiguader, 88. Barcelona).

L’aecc – Barcelona posa en marxa el programa Primer Impacte. Aquest programa té com a objectiu atendre de manera immediata, integral i multidisciplinar als pacients diagnosticats de càncer i a llurs famílies que precisin assistència puntual i/o específica en relació a la seva situació de malaltia. Aquest programa es posarà en marxa a l’Hospital Dexeus. L’aecc oferirà el programa Primer Impacte a totes les dones diagnosticades de càncer en aquest hospital.

També és important remarcar que a la Campanya s’afegiran les activitats de les Juntes Locals d’altres municipis (L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Igualada, Palau-Solità i Plegamans i Sant Cebrià de Vallalta) que, amb accions diverses, informaran i conscienciaran a la població en la lluita i prevenció del càncer.

Altres activitats

Tallers de cuina per una alimentació saludable

L’aecc, a través del seu programa Alimentació saludable, té com a objectiu facilitar uns hàbits de vida saludables en el quals l’alimentació té un paper fonamental.

És per aquest motiu que, juntament amb Miele Gallery, Showroom de la marca Miele a Barcelona, l’aecc ofereix tallers de cuina, que tindràn lloc a la zona de cuina activa de Miele Gallery, no solament a persones sanes, sinó també a persones malaltes que, més que mai, necessiten de pautes d’alimentació específiques que facilitin una millor qualitat de vida.
Els tallers s’organitzaran els dies 6 de febrer, el 29 i el 30 de març al Showroom de Miele Gallery (Via Augusta 24-26. Barcelona).

Activitat solidària a IKEA Badalona

El dissabte 4 de febrer, el centre comercial IKEA Badalona s’afegirà a la campanya mitjançant col•laboracions diverses, com una taula informativa a l’entrada del centre comercial, l’organització de diversos tallers informatius adreçats a nens i nenes entre 8 i 12 anys o la venda d’espelmes solidàries a favor de la lluita contra el càncer.

L’organització d’aquestes activitats compta amb el suport d’institucions com l’Agència de Salut Pública de Barcelona, CAMFiC, el CMR (B) R, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i d’empreses com IKEA, Merck, Miele Gallery, i l’Instititut Dexeus.


Sobre l’aecc

L’Associació Espanyola contra el Càncer (aecc) és una entitat social privada, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats i suma més de 14.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats.

El treball de l’aecc es desenvolupa sota una filosofia de col•laboració i recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga al de l’Associació. Tot plegat sota els principis d’independència, imparcialitat, transparència i objectivitat.

L’aecc – Junta Provincial de Barcelona

La Junta Provincial de Barcelona, amb seu social al carrer de Marc Aureli, 14 baixos, gestiona els seus propis programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. Des de la Junta Provincial de Barcelona en depenen actualment 128 Juntes Locals distribuïdes a les comarques de: Anoia, Alt Penedès, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Maresme, Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Entre els serveis i programes més significatius de l’aecc destaquen: l’atenció psicosocial al malalt de càncer i la seva família; els programes de prevenció i les campanyes per promoure la salut; el foment de la recerca oncològica; els programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos per garantir la sostenibilitat dels serveis i programes.

Destacadas

  • Un estudio realizado en Castilla-La Mancha revela que el 40% de los pacientes hospitalizados con riesgo nutricional sufrieron algún tipo de complicación o fallecieron durante su ingreso

    Ariana del Río García

    Un estudio realizado en Castilla-La Mancha revela que el 40% de los pacientes hospitalizados con riesgo nutricional sufrieron algún tipo de complicación o fallecieron durante su ingreso

    Leer más
  • La jornada laboral, cada vez más dimensionada, puede contribuir al déficit de vitamina D

    Olalla Loureiro

    La jornada laboral, cada vez más dimensionada, puede contribuir al déficit de vitamina D

    Leer más
  • La pronta recuperación de las capacidades comunicativas de Ana tras sufrir un ictus gracias a la rehabilitación intensiva de CEN

    Irene Lozano

    La pronta recuperación de las capacidades comunicativas de Ana tras sufrir un ictus gracias a la rehabilitación intensiva de CEN

    Leer más

Newsletter

Suscríbete para conocer las novedades del mundo farmacéutico y sanitario.

¿Qué es?

FarmaNews pone a disposición de los medios y departamentos de comunicación, un canal para publicar notas de prensa y convocatorias del mundo sanitario y farmacéutico.

Contacto

C/ Pau Clarís, 21, local 2
08780, Pallejà, Barcelona